Maatregelen rond Corona Covid-19!

Bezoekregeling Avondzon Informatie

UPDATE 11 APRIL 2020

Beste mensen, Avondzon zit intussen al 4 weken in lockdown. Tijd voor een kleine update. Momenteel hebben wij nog geen besmettingen in ons woonzorgcentrum.

Daar mogen we heel blij om zijn!
We zijn zo goed mogelijk voorbereid, we volgen de situatie dagelijks op in samenspraak met onze CRA Dr. Schelfaut en we hebben de nodige beschermingsmiddelen in voorraad voor een eventuele outbreak van corona. Bij de minste twijfel of bij eventuele symptomen worden zowel personeelsleden als bewoners getest. Ieder van ons doet nu al zijn uiterste best om een extra tandje bij te steken in deze moeilijke tijden. Dit is voor niemand aangenaam, maar we houden vol en we doen voort, wees gerust. Moeilijk gaat ook. Dankzij jullie hulp kunnen we samen blijven vechten tegen corona! We proberen onze bewoners zoveel mogelijk in de watten te leggen en gaan regelmatig wandelen in de tuin, we trachten zoveel mogelijk via skype/facetime contact te maken, bakken wafeltjes met onze ergo’s, en geven onze bewoners af en toe ander lekkers om hun gedachten wat te verzetten.
We willen daarom iedereen van harte bedanken die ons een hart onder de riem steekt en ons -vanop afstand- steunt! We kregen de voorbije dagen al hulp van heel wat mensen en bedrijven. Bijna teveel om op te noemen maar hier gaan we:
– dankjewel aan de vrijwillige stiksters die ons voorzien van mondmaskers, zodat iedereen beschermd is.
– dankjewel aan Leonidas, De Troyer, Dokter Van Damme, Aldi en alle familieleden die ons regelmatig voorzien van pralines, chocolade, paaseitjes en andere lekkernijen voor ons personeel en onze bewoners.
Na deze coronatijden moet iedereen waarschijnlijk op dieet 🙂
– dankjewel aan alle kindjes en familieleden die zoveel tekeningen, kaartjes en briefjes sturen naar onze bewoners!
– dankjewel aan de firma Bekintex voor de schenking van de 200 chirurgische mondmaskers, deze zijn zeer welkom!
– dankjewel aan het VTI van Aalst voor de schenking van 20 face-shields, een extra bescherming om de veiligheid van onze personeelsleden te optimaliseren
– dankjewel aan KBC Erpe Mere en bakkerij Francois voor de lekkere appelcake voor al onze bewoners. Ze heeft gesmaakt en de bewoners waren heel erg blij!
– dankjewel aan de firma Rentokil voor het schenken van 40 FPP3 maskers.
– dankjewel aan het restaurant & feestzaal de “Grillhoeve” van Erondegem voor de kant & klare maaltijden voor ons personeel!

– dankjewel aan iedereen die ons af en toe eens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes zet!

– Last but not least willen we oprecht al onze personeelsleden, jobstudenten en vrijwilligers bedanken voor hun onuitputtelijke inzet.

Werken in de zorgsector is nooit makkelijk, maar deze weken zijn uitzonderlijk zwaar.

We doen voort, samen staan we sterk. We tellen samen af tot we jullie opnieuw mogen ontvangen in Avondzon. Graag tot binnenkort!

CORONA – VIRUS UPDATE 26/03/2020

Beste familie, bezoekers,

Er geldt nog steeds een algemeen bezoekverbod in Avondzon, met uitzondering van mantelzorgers en hulpverleners/medewerkers. We hebben slechts 1 ingang, gelieve te bellen. Gelieve de handhygiëne maatregelen te respecteren en uw handen goed te wassen voor en na contact met onze bewoners

Wij willen echter te allen tijde vermijden dat onze bewoners sociaal geïsoleerd raken.

Daarom enkele mededelingen /  maatregelen:

Handhygiëne:

–          Wij volgen strikt alle richtlijnen op van Zorg & gezondheid. We geven daarvoor regelmatig briefing aan al onze medewerkers. Zij zorgen voor de bewoners en zijn extra alert voor symptomen van het coronavirus. Wij zetten maximaal in op extra beweging en sociale contacten. Zieke medewerkers worden niet toegelaten.

Communicatie met bewoners

–          Skypen, what’s-appen en/of facetimen kan op weekdagen tussen 14 en 16u. Op dinsdag en donderdag gaan er bewegingsactiviteiten door, waardoor het skypen dan tussen 14.45u tot 16.30u mogelijk is. Gelieve af te spreken met de ergo-dienst, zij zullen u zeker contacteren.

–          Bellen naar de bewoner kan nog steeds zoals voorheen, ook in het weekend. Wie zelf geen telefoon op de kamer heeft, kan via de diensttelefoon toch in contact gebracht worden met zijn familie of vrienden.

Boodschappen en post:

–          Pakjes, boodschappen, brieven, kaartjes,… mogen elke dag afgegeven worden aan het onthaal, elke dag tussen 8u en 20u, in het weekend tussen 9 en 19u. Wij bewaren ze 24u alvorens we ze aan de bewoners geven, uit voorzorg. (behalve indien het zaken zijn die in de frigo bewaard moeten worden). Wees dus niet ongerust als het nog niet onmiddellijk op zijn bestemming is

Was:

–          Ophalen van de was kan nog steeds elke dinsdag en vrijdag tussen 17u en 19u. Persoonlijke was – Covid-19 – brief

–          Er zijn attesten voorhanden voor de mantelzorgers (noodzakelijke verplaatsing). Vraag er gerust naar aan het onthaal of aan onze medewerkers.

Facturen:

–          Facturen kunnen opgehaald worden op dinsdag en vrijdag tussen 17u en 19u (samen met wasgoed) of aan het onthaal wanneer u een pakketje aflevert.

Wij willen ieder van jullie ook uitdrukkelijk bedanken voor het begrip en de vele steun die we al mochten ontvangen voor Avondzon en alle medewerkers (bemoedigende kaartjes, woorden van dank, bloemen, pralines, acties,….), dat doet enorm veel deugd, bedankt!

Beste bezoekers,

Er worden vanaf 12 maart tot 19 april strenge maatregelen opgelegd door de overheid om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

De deuren van ons woonzorgcentrum zullen daarom gesloten zijn. Zowel voor het rusthuis als de flats Botermelkstraat 10, Dorpsstraat 127 en 119.

Er is enkele beperkte toegang mogelijk voor externe zorgverstrekkers (artsen, kine, ergo, verpleegkundigen,…) en voor personeelsleden, stagiairs en vrijwilligers.

Ook mantelzorgers die strikt noodzakelijke taken uitvoeren (wassen, eten geven van bewoners) worden bij wijze van uitzondering toegelaten, na toelating van de directie, registratie en onder strikte voorwaarden (hygiënemaatregelen).

Alle activiteiten met externen in het rusthuis en zaal PAX worden afgelast of uitgesteld.

Onze cafetaria is gesloten voor externe bezoekers en wordt enkel gebruikt voor het maaltijdgebeuren van onze bewoners.

De assistentiewoningen Dorpsstraat 164-166-168 volgen dit regime niet, daar is essentieel bezoek toegelaten. De bewoners van deze flats mogen echter niet meer in het woonzorgcentrum binnen.

Wij willen graag begrip vragen voor deze situatie, wij zijn er ons van bewust dat het zeer moeilijk is om uw familieleden geen bezoek te mogen brengen.

Paniek willen we vermijden, we trachten zo goed als mogelijk te communiceren en u op de hoogte te houden.

Voor inlichtingen kan u zich wenden tot het onthaal of tot de directie op 053/82.05.11.

Enkele praktische mededelingen:

De bewoners zijn nog steeds telefonisch te bereiken.

Elke dienst heeft een iPad ter beschikking, waarmee FACE TIME gesprekken kunnen gevoerd worden. Ook via Skype kan verbinding gemaakt worden.

De misvieringen in de kapel zijn tijdelijk afgelast, de kapel blijft toegankelijk voor de bewoners.

Mantelzorgers die de was doen, kunnen op dinsdag en vrijdag van 17-19u de was komen ophalen en terugbrengen via de garagepoort. Gelieve mee te delen wanneer u zou langskomen via dvc@avondzon.be.

Boodschappen kunnen steeds afgegeven worden aan het onthaal, wij bezorgen ze aan de bewoners.